We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Analog Overdose 4+

by Fanger & Schönwälder

/
1.
2.
Berlin Lunch 25:30

about

Recorded and produced by Thomas Fanger & Mario Schönwälder for Manikin Records, Berlin 2007. The CD contains two additional tracks to the DVD/CD "ANALOG OVERDOSE 4".

credits

released January 1, 2007

Limited edition in a small round tin container.

Alles waar Mario Schönwälder bij is betrokken, is van de grootste kwaliteit. Dit geldt zowel voor de muziek die de Duitser maakt (meestal in samenwerking met anderen zoals in dit geval met zijn landgenoot Thomas Fanger), als voor de apparatuur die zijn bedrijf Manikin ontwikkelt. Ook de eerste DVD die van zijn hand verschijnt, is een fraaie. Tot op heden hebben eigenlijk alleen de grote namen als Jean Michel Jarre, Tangerine Dream en Vangelis hoogwaardige DVD’s afgeleverd. Deze DVD, het eerste schijfje van het setje Analog Overdose 4, is opgenomen in 2006 tijdens het Hampshire Jam festival in Engeland, vergelijkbaar met E-Live of E-Day in Nederland. Hoewel bij elektronische muziek natuurlijk aan show meestal weinig te beleven valt, zijn dit heldere en goed gefilmde beelden van twee uitstekend musicerende heren. Fanger vind ik ook een groot talent, getuige zijn schitterende solo-Cd Parlez-Vous Électronique? (zie iO 63). Alle nummers die ze spelen, hebben met maaltijden te maken, zoals Liphook Breakfast (Liphook is de plek waar het festival plaatsvond). Beiden spelen ze op een “Memotron”, een uitvinding van Schönwälder’s bedrijf Manikin. Dit is een digitale Mellotron zonder kast. Tussen de concertopnamen door zien we beelden van de heren op reis. De muziek die ze spelen in 75 minuten is typische Berliner Schule-elektronische muziek met werkelijk uitmuntende sequencerloopjes uit de “Schrittmacher”-sequencer van Manikin, sterk solowerk en gave Mellotronsounds. De CD bevat studio-opnamen. Het zijn andere nummers dan op de DVD maar qua sequences en sfeer is -begrijpelijk- wel sprake van enige gelijkenis. Ook hier horen we diverse fantastische sequences, soloklanken en innovatieve effecten. Vooral het tweede stuk Frankfurt Lunch kent alle elementen van top-Berliner Schule. Tangerine Dream had het niet beter kunnen doen in hun beste tijd. Berlin Dessert kent ook weer een heerlijk stuwende sequence en kalme pianobijdragen. Ik vind het meesterlijk. Analog Overdose 4+ is een soort van bonus-CD, verpakt in een klein filmblikje. Het eerste nummer vind het ik beste stuk dat ik tot op heden heb gehoord in de Analog Overdose-serie. Ik doe mijn ogen dicht en bevind mij in een kathedraal in 1975 waar Tangerine Dream de beelden omver blies met hun basgeluiden. Het tweede stuk is iets rustiger maar opnieuw opbouwend van enorme klasse. Fanger & Schönwälder’s moddervette sequences hebben naar mijn mening een Vette Krent opgeleverd.
Website: www.manikin.de; info@manikin.de.
Paul Rijkens IO Pages

license

all rights reserved

tags

about

Manikin Records Berlin, Germany

Elektronische Tonsignale aus Berlin.

Manikin Records, founded by Mario Schönwälder 1992.

Featuring the music from Broekhuis, Keller & Schönwälder, Fanger & Schönwälder, Filter-Kaffee, Menzman and Kontroll-Raum.

Our music ranges from "Berlin School" to fresh modern sounds.
We love to produce CDs with outstanding music, artworks and packings.

For license inquiries please contact info@manikin.de
... more

contact / help

Contact Manikin Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Manikin Records recommends:

If you like Analog Overdose 4+, you may also like: