We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR

   

 • Full Digital Discography

  Get all 61 Manikin Records releases available on Bandcamp and save 30%.

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality downloads of 106 (24 bit), Spaintronic, Gate 23, Results, The Vlagtwedde Tapes, Manikin Records Third Decade 2012-2022, Live - Not in Repelen, but at home, 105, and 53 more. , and , .

  Purchasable with gift card

    €353.50 EUR (30% OFF)

   

 • CD in simple Jewelcase/Tray
  Compact Disc (CD) + Digital Album

  Includes unlimited streaming of Mopho Me Babe Remixes via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
2.
3.
4.
5.

about

Five Remixes of the outstanding track "Mopho Me Babe" from the Earshot EP. Only available for download!
All Tracks wrtitten by Thomas Fanger, Klaus "Cosmic Hoffmann" & Mario Schönwälder. Cover by Thomas Fanger

credits

released December 1, 2013

Na zijn uitstekende albums met Bas B. Broekhuis en Detlef Keller als BKS, neemt de Duitse elektronische muziekspecialist Mario Schönwälder eveneens platen op met zijn landgenoot Thomas Fanger. Ook deze cd’s bevatten EM van een hoge kwaliteit. Onder de passende noemer “Analog Overdose” is men inmiddels reeds aan hun vijfde album toe. De titels op de plaat slaan op plekken in Duitsland. Op deze cd wordt het duo bijgestaan door de legendarische gitarist Lutz Graf-Ulbrich die we kennen als lid van de vermaarde bands Agitation Free en Ashra. Hij speelt direct al een belangrijke rol in Ringbahn met zijn ruimtelijke en slepende gitaarspel, bijgestaan door de fantastische sequences en Mellotronklanken van Fanger en Schönwälder. Een geweldige opening. De heren flirten soms met modern ritmes. Dit horen we bijvoorbeeld in de stukken Schőneberg en Zentralflughafen. Overigens blijft het wel redelijk laid-back. Dat laatste nummer heeft wel wat weg van de muziek van Ashra. Geisterbahnhof is pure Berlijnse School inclusief heerlijke sequence en strijkers uit de Memotron. De heren zijn van vele markten thuis want Wannsee klinkt bijna als jazz. Hoogtepunt op de cd vind ik West-Tangente dat een fantastisch sequencerloopje heeft en natuurlijk weer die Tron. Na het ambient-achtige Wintergarten herleeft de tijd van Ashra’s Correlations in Funkfunn. In het langste nummer op de plaat Frankfurter Allee gaat men zelfs wat terug in de carrière van Ashra want dat lijkt op Blackouts door de eenvoudige bastonen en de repeterende gitaren. Overigens zat Ulbrich toen nog niet in de band. De mannen hebben opnieuw een erg sterke cd gemaakt. Een andere gitarist, Klaus -Cosmic Hoffmann- Hoffmann-Hoock, speelt een rol op Morpho M2 Babe Remixes. Het nummer Morpho M2 Babe staat op de cd Earshot (zie iO 115). Deze cdr is gemaakt in een beperkte oplage van 33 stuks en bevat vijf remixen van dit fraaie stuk. De eerste is vrij symfonisch, de tweede in stijl van het huidige Tangerine Dream, de derde licht als de Ozric Tentacles, dan een als Ashra met Kraftwerk-ritme en tot slot een mooie en zweverige “Filterkaffee” mix. Alle remixen hebben “iets”: knap gedaan. Check www.manikin.de voor de verkrijgbaarheid van deze remixen.
Paul Rijkens, IO Pages

license

all rights reserved

tags

about

Manikin Records Berlin, Germany

Elektronische Tonsignale aus Berlin.

Manikin Records, founded by Mario Schönwälder 1992.

Featuring the music from Broekhuis, Keller & Schönwälder, Fanger & Schönwälder, Filter-Kaffee, Menzman and Kontroll-Raum.

Our music ranges from "Berlin School" to fresh modern sounds.
We love to produce CDs with outstanding music, artworks and packings.

For license inquiries please contact info@manikin.de
... more

contact / help

Contact Manikin Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Manikin Records recommends:

If you like Mopho Me Babe Remixes, you may also like: