We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Analog Overdose 5​,​1

by Fanger & Schönwälder feat. Lutz Graf-Ulbrich

/
1.
2.
Lichterfelde 05:20

about

"Alexanderplatz" and "Lichterfelde" are the two tracks, which only released on the limited sold out DVD "Analog Overdose 5,1".

Mario Schönwälder is -naast een van de meest sympathieke- ook een van de productiefste elektronische musici. De Duitser is vooral bekend van zijn werk met Detlef Keller alsmede Broekhuis, Keller en Schönwälder (BK&S) maar hij maakte in het verleden ook verdienstelijke soloplaten. Hopelijk komt dat er nog eens van. Samen met Thomas Fanger maakt hij vrij ritmische elektronische muziek, zonder daarbij de connectie met de Berlijnse School te verliezen. Ze doen dat onder de noemer Analog Overdose. De vijfde in deze serie is nu uit als cd en gelimiteerde dvd-r. Men maakte de muziek samen met gitarist Lutz Graf-Ulbrich, bekend van Agitation Free en Ashra. De muziek is geïnspireerd door plekken in Berlijn. Ik vind het wel bijzonder dat op de dag dat ik deze cd bespreek, het net 25 jaar geleden is dat de Berlijnse Muur omviel. De cd begint zeer indrukwekkend in Ringbahn met uitstekende sequences, een elektrische piano en zweverig gitaarspel. Zo hoort Berlijnse School te klinken. De iets moderne(re) aanpak van Fanger & Schönwälder horen we in Schöneberg. In Geisterbahnhof wordt teruggegrepen naar de jaren zeventig, onder meer met een lekker vette synthesizersolo. De cd kent redelijk wat afwisseling want Wannsee en Funkturm zijn bijvoorbeeld licht jazzy door de gitaar en de ritmes, hebben Zentralflughafen en Frankfurter Allee wel wat weg van Ashra en bevat Wintergarten sfeerklanken. Ik ben wederom erg onder de indruk van deze knappe muziek die tot de top in het genre genoemd kan worden. Als omlijsting van de muziek heeft men een dvd-r uitgebracht waarop de meeste nummers opnieuw op staan maar dan met videobeelden er bij. Het zijn goed gefilmde beelden die een mooie schets bieden van die prachtige stad met de enorme geschiedenis. Wat wel grappig is, dat bepaalde stukken live opgenomen zijn achter in een busje. Volgens mij heb ik nog nooit een concert gezien vanuit een auto. We zien ook nog livebeelden uit de studio.
Paul Rijkens IO Pages

credits

released October 1, 2014

All tracks composed and performed by Thomas Fanger, Mario Schönwälder and Lutz Graf-Ulbrich. Recorded 2013/2014 in Berlin.
Edit and mastering by Thomas Fanger 2014.

license

all rights reserved

tags

about

Manikin Records Berlin, Germany

Elektronische Tonsignale aus Berlin.

Manikin Records, founded by Mario Schönwälder 1992.

Featuring the music from Broekhuis, Keller & Schönwälder, Fanger & Schönwälder, Filter-Kaffee, Menzman and Kontroll-Raum.

Our music ranges from "Berlin School" to fresh modern sounds.
We love to produce CDs with outstanding music, artworks and packings.

For license inquiries please contact info@manikin.de
... more

contact / help

Contact Manikin Records

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Redeem code

Report this album or account

Manikin Records recommends:

If you like Analog Overdose 5,1, you may also like: